søndag den 8. februar 2015

Strikkemaskine-kursus på Hostrup Hovedgård


Jeg har tilbragt en uge på Hostrup Hovedgård for at lære at strikke på maskine. Bente Rønberg er underviseren, og her er hun ved at demonstrere en teknik for os. På Bentes hjemmeside, kan du læse mere om hendes kurser.
Jeg var helt ny udi teknikken, og jeg var sammen med øvede strikkere (de fleste af dem i hvert fald), men de var utroligt søde til at hjælpe mig, Bente kunne jo ikke stå ved min side hele tiden.


Kurset foregik på Hostrup Hovedgård, som kan lejes til fester, kurser mv. (se deres hjemmeside)
Hovedbygningen er fra 1742 og vægge og gulve er vind og skæve. Hele bygningen er renoveret, og i overetagen er der indrettet dobbeltværelser med bad.

Her ses opholdsstuen
Vi holdt kursus i riddersalen, men den var der nu ikke meget "ridder" over, men det var et godt kursuslokale.
Bente havde dekoreret væggene med strikkeprøver smukt sat op til inspiration.

Jeg fik udleveret et kompendium, som jeg strikkede prøver efter og kom igennem de mest almindelige teknikker.
Jeg lavede mange, mange fejl, for der er så meget man skal huske, når intet er rutine.
Ugen igennem skiftede jeg mellem, aldrig at skulle have en strikkemaskine til sådan en, måtte jeg bestemt eje.

 Her ses mit eneste færdige produkt - et par pulsvarmere i fair isle. De er strikket i tyndt lammeuld (800m) - og jeg har lige opdaget, at de ikke er lige lange, øv - på spænding 5. Den første blev strikket om 4 gange, det drillede mig helt vildt, selv om det ser enkelt ud.
 Men der er utroligt mange mønstre man kan strikke, jeg lånte Bentes elektroniske Brother 965i.
Dette er et tuck mønster. Sømandsbobler strikker maskinen så let som ingenting,
 Her ses en anden prøve i fair isle. Det er i hvert hurtigt at få afprøvet nogle farvesammensætninger.

Torsdag aften var der en tre-rettes afslutningsmiddag, som Bentes mand stod for. Han havde lavet mad til os hele ugen.
Min konklusion efter en uge med maskinstrik: Jeg tror, at jeg må have en maskine til at komme videre på, men håndstik vil altid være min favorit.
Men et ugekursus med Bente Rønberg kan i hvert fald anbefales, hun er rigtig dygtig, og jeg havde en dejlig uge sammen med 11 andre strikkere, som også var håndstrikkere.


9 kommentarer:

 1. Jeg startede også med et kursus hos Bente, inden jeg købte min maskine, en Brother 965i. Jeg købte den på ebay.co.uk, og fik en fin istandsat maskine med ribapparat for omkring 9000 kr, incl porto. Besilte den søndag aften og modtog den torsdag. Jeg strikker ikke så meget på den, men det er et rigtig godt supplement til håndstrikning. Og en øvelse i tålmodighed, hvilket også er godt.

  SvarSlet
 2. Hvor er det fantastisk, Bodil! Jeg har også tænkt på et eller andet kursus for at finde ud af om jeg skal afskaffe mig en strikkemaskine. Det ville da være ærgerligt at anskaffe den, hvis det slet ikke er noget. Jeg har endda talt med en som ikke kan tåle det i sin skulder. Håndstrikket kan jeg slet ikke forestille jeg forlader, det er min terapi og min mindfullness :-)

  SvarSlet
 3. Lisbeth, det var lige sådan en jeg lånte af Bente, og den hun anbefaler.
  Susanne, du skulle have været med, men du skulle prøve det og så tror jeg sagtens at du - også efter kurset - kan låne en, for at afprøve det, inden du køber.
  En sød dame har lige tilbudt mig at låne hendes maskine :-)

  SvarSlet
 4. Dejligt med så godt et kursus,og lige få prøvet en maskine,jeg er jo rigtig glad for min gamle brother,ikke elektronisk,jeg står op når jeg strikker så kan jeg have begge hænder på slæden og skåne mine arme og skuldre,og sådan en maskine udelukker overhovedet ikke håndstrik,tror nu også manden vil betakke sig med sådan en på stuebordet :))

  SvarSlet
 5. Dejligt at du nød kurset og fik et indblik i denne verden og rigtigt det ene udelukker ikke det andet men man kan altså også blive bidt af maskinstrik og få lyst til at lære mere. Jeg er glad for min brother og vi er 4 piger som mødes af og til for at inspirere hinanden.

  SvarSlet
 6. Spændende rammer til et spændende kursus. Jeg er med på, at der må være nogle muligheder i maskinstrik - men mon ikke hyggen går lidt fløjten ? Og mon ikke ens regnekundskaber bliver udfordrede ? ;o) Jeg har endnu ikke tænkt ordet strikkemaskine¨ , men man skal aldrig sige aldrig. Og ved at læse hos alle jer der er bidt eller ved at blive det, kunne jeg måske omvendes ;o)

  SvarSlet
 7. Jeg har tilmeldt mig et weekend-kursus hos Bente for - forhåbentlig - at lære min strikkemaskine bedre at kende, og få den brugt :-)
  Lyder til, at jeg har noget at glæde mig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja du skal nok komme omkring det hele.

   Slet
  2. ja du skal nok komme omkring det hele.

   Slet