lørdag den 19. december 2015

Strikkede vanter

Det er meget længde siden, jeg har strikket vanter - og så til mig selv. Jeg husker min barndoms strikkede vanter, som blev våde, tunge og kolde, når vi legede i sneen.
Men efter at have prøvet disse, må jeg overgive mig. De er lune, bløde og varme - og så er der jo hverken sne eller koldt lige nu.
Vanten er dobbelt og strikket i yaku på p 3½.
 Der er en særlig udtagning til tommelfinger på disse vanter og metoden kan findes på Ravelry.
Lone Kjeldsen har strikket sin udgave, og det er den opskrift, jeg har brugt.
Garn og opskrift kan også købes hos mig ved at skrive en mail.

Jeg er i gang med størrelse 2-4 år, og udtagningen ses tydeligt her. Når ydervanten er strikket, tager man masker op i opslagningskanten og strikker en ny vante, men denne gang spejlvendt, så den kan puttes indeni den første vante.
Vi må se, om de kan holde til både sne og kulde, for mon ikke det kommer engang?

4 kommentarer:

  1. Sådan en dobbelt vante må da helt sikkert kunne holde kulden ude - smart metode, den kendte jeg slet ikke. Det er også længe siden jeg har strikket vanter, men det er mere fordi, det skal være særdeles koldt før jeg synes de er nødvendige :-) Jeg kommer en tur ned til dig i det nye år - forsøger at få nogle fra strikkegruppen med, men lykkes det ikke kommer jeg under alle omstændigheder - tænker det bliver i februar eller maj. Og så vil jeg også ønske dig en en rigtig glædelig jul og et godt nytår med tid til alle de gode ting, du nævner hos mig - hvor bliver det dejligt med fredelige og kreative juledage, men min ferie starter først den 24. så der er lidt tid endnu :-)

    SvarSlet
  2. Sådan nogen dobbelte vanter må være sagen, når kulden kommer. Jeg synes også de er så flotte, med striberne yderst og ensfarvet indvendig.

    SvarSlet
  3. Skønne luffer du har fået strikket. Har også købt opskriften, men endnu ikke fået dem strikket, da der er andre projekter som kommer først.

    SvarSlet