søndag den 21. maj 2017

Shetland del 2

Der var bestilt bus til en heldagstur, og vi havde vejret med os - strålende sol fra morgenstunden.
Første stop var et udsigtspunkt over Scalloway med borgruinen i det fjerne.
Dernæst gik turen til Shetland Jewellery - et lidet hus beliggende ud til landevejen, men nok værd at kikke nærmere på. 
De laver de fineste smykker med keltiske og nordiske motiver og mønstre. Mange købte et smykke.

Turen gik videre til Jamieson's spindrift i Sandness - det eneste spinderi på øen. Der er et garnfirma mere som man nemt kan forveksle det med, da de begge hedder Jamieson. men det andet hedder Jamieson & Smith - og de laver de samme garntyper. Sidstnævte har et udsalg på North Road, men garnet bliver spundet i England.

Vi fik en rundvisning af sønnen i firmaet, og så hvordan det dejlige garn bliver lavet på maskiner som ikke af sidste nye dato.

De strikker også fair-isle-trøjer bl.a. til Japan, og det hele laves på maskine.

Der er 40 ansatte i firmaet.
I udsalget var der gang i garnhandlen, vi kunne købe cones til en meget billig pris, men selvfølgelig også garnnøgler. Hattehylden i bussen var proppet, da vi kørte videre.

Herefter var det frokosttid, og vi kørte til Bonhoga Artgalleri og cafe. Det er en tidligere vandmølle som ligger i Weisdale - et umådeligt smukt sted.

Desværre havde de ikke plads til os, og hvad gør man så? vi havde selv en madpakke med og sad udenfor i det dejlige vejr.


 Så måtte vi have lidt motion og kørte til området ved Eshaness, hvor vi gik tur langs de smukke klippepartier.

Efter en kop kaffe- buschaufføren fandt en cafe til os, og de ligger ikke lige side om side, så kørte vi hjem efter en dejlig dag.

3 kommentarer:

 1. Den udsigt tager da fuldstændig vejret fra én :-) Hvor er der smukt. Sjovt med de gamle spindemaskiner - tænker nogle gange, at det kan betale sig at beholde de gamle maskiner, der ofte er bedre lavet og mere holdbare end de nye :-)
  Og nej, Bodil - jeg tror aldrig jeg kommer til at nyde flerfarvestrik, men til gengæld synes jeg det færdige produkt er sådan helt kostbart, så jeg nyder det meget mere end normalt :-)

  SvarSlet
 2. Tak fordi du deler jeres dejlige oplevelser os som ikke kan være med. Jeg kan levende forestille mig hvor spændende det er. Har været på Orkneyøerne som sikkert minder meget om Shetlandsøerne.

  SvarSlet
 3. Smukke fotos fra en spændende tur. Tak for en god og levende beskrivelse - det er fint at kunne være lidt med på sidelinien :)

  SvarSlet