tirsdag den 23. maj 2017

Shetland del 4


Den sidste dag gik turen til den nordligste ø, Unst. Den ligger på linje med sydligste Grønland, og det kunne vi faktisk godt mærke.
De graver tørv på Shetland, de har ingen træer, så hvis der skal fyres i kaminen, er det tørv.
De fleste har en tørvelod, hvor de kan grave

Vejret var overskyet og diset, men stadig ingen regn. Det regner 269 dage om året, så vi har været meget heldige.

Geologisk er Shetlands-øerne også et meget spændende område. Her ses flotte farver i stenene.

Men vi tog til Unst for at se på kniplingestrik. De har strikket sjaler i sytrådstyndt garn i imponerende flotte mønstre.

Vi havde bestilt en workshop på Unst Heritage Center og kunne øve os i disciplinen.

Vi spiste frokost i et meget charmerende tehus, Victorias tea room se flere billeder på hjemmesiden.

Det føles som verdens ende, og så ligger der et dejligt spisested med lækker mad.


 Næste dag var afrejsedag, og kufferterne blev pakket til bristepunktet, fyldt med dejligt garn, bøger og færdigstrik fra Shetlandsøerne.
Det var en oplevelse at være der sammen med strikkere, og jeg har straks bestilt værelser til en tur i august 20182 kommentarer:

  1. Det er en spændende kontrast - det rå og kraftige landskab og så det fine, spindelsvævstynde lace-strik :-) Tror det har været en rejse, der er mange, der vil huske tilbage på med glæde :-)

    SvarSlet
  2. Det må være et af de steder, der er rigtig charmerende at besøg - men måske knap så spændende at bo - klimaet og den øde beliggenhed taget i betragtning. Men der er nu noget fashinerende ved de atlantiske øer - og ikke mindst deres strikketradition. Det er nogle rigtig fine strikkemønstre på billederne. Helt unikke. Det må have været en vildt spændende tur.

    SvarSlet