torsdag den 9. januar 2020

Silkeborg - et besøg værd

I øjeblikket er der to spændende udstillinger i Silkeborg og omegn for håndarbejdsinteresserede:

 Kongernes Samling og Museum Silkeborg præsenterer ”Eventyrdronningen”, en udstilling med en lang række af de teaterkostumer Hendes Majestæt Dronningen har designet igennem sit kreative virke.
Lige fra barndomsårene har eventyrenes billedside haft stor betydning for Dronningen. Et af Majestætens barndomsminder er den eventyrlige verden, der åbnede sig, når der blev læst højt fra børnebøger i barndomshjemmet. Illustrationerne i bøgerne samt talrige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen været med til at inspirere Dronningen i det kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesigns.
udstillingen slutter 13. april
På Blichermuseet i Thorning er der en broderiudstilling:

Hvem sagde Broderi?

Udstilling. Fredag 22. nov. – søndag 16. februar
Museet er kun åbent om søndagen 12-16 men ønsker man at besøge museet uden for nedenstående åbningstider, kan dette lade sig gøre efter aftale, kontakt venligst info@blicheregnensmuseum.dk.
Udstillingen består af 168 broderede skitser syet efter forskellige dogmer, og er resultatet af et samarbejde mellem Jytte Harboesgaard, Lisbeth Degn og Mai-Britt Bille i en periode på 4 år. Mai-Britt Bille har vævning som speciale ved siden af broderi, Lisbeth Degn strikning og Jytte Harboes-gaard udelukkende broderi. Dogmebroderi kom til at ligge til grund for broderierne, som alle måler 20 x 20 cm. Skitserne viser nye måder at tænke broderi på, og selvom alle tre kunstnere har fulgt samme dogmer, er broderierne vidt forskellige.
Begge udstillinger er bestemt værd at køre efter, og det er også værd at undersøge hvad Museum Jorn og Silkeborg Bad har at byde på.


Når I så er på de kanter, så er det oplagt at besøge mit værksted, hvor der er meget at vælge imellem til gode priser.
Kontakt mig på 31525435.

1 kommentar: