onsdag den 11. februar 2009

vinterferie

Min søster og jeg har lært japansk foldeteknik hjemme hos vores mor. Hun er en frisk 85 årig kone, og hun og min søster skal sammen til at sy et sengetæppe i den teknik. Der skal sys 169 firkanter, så det er godt, at de er to om det. Nu har jeg så også lært det.
Jeg har genoptaget en gammel øvelse, strømpestrikning. Jeg har ikke strikket strømper i mange år men er nu blevet inspireret gennem diverse blogs, og så kunne jeg simpelthen ikke stå for dette garn i disse farver.


Dette tørklæde i påfuglemønster er også blevet færdig her i vinterferien. Det vejer 40 g, så lettere kan det næsten ikke blive.
Min Freeform fra strikkekursus i Ry syner ikke af meget, men det var sjovt at prøve, og den finder vel sin anvendelse en eller anden dag?

4 kommentarer:

 1. Sikke fine og spændende projekter. Har selv en mormor på 85 år der er frisk og laver meget håndarbejde, det er dejligt at se. God dag.

  SvarSlet
 2. Super fine ting, du har lavet. Strømpegarnet har jeg forelsket mig vildt meget i. Mon du vil oplyse om hvilket garn det er, som har så smukke farver ?

  SvarSlet
 3. Hej Bodil
  Velkommen i Blogland - et herligt sted at være for alle håndarbejdselskere! Ja - jeg kan også godt huske dig. Det var ærgerligt, at det aldrig blev til noget den gang, men jeg synes også, at det var alt for ambitiøst sat op. Til gengæld er jeg med i en skøn strikkegruppe nu, som jeg har lært at kende via bloggene, og så kommer jeg også til strikkecafè i Sys Fredens butik Fandango.

  SvarSlet
 4. Hej Manna
  Det er Regia strømpegarn og det findes i mange nuancer.Kaffe Fasset har vist designet. Det koster 42 kr. pr nøgle og jeg tror at det fås i mange butikker.
  Jeg sætter et billede af de færdige strømper på bloggen lige om lidt, for de er strikket færdige i vinterferien.
  Og til Irene...... Jeg håber også at finde en strikkegruppe gerne omkring Silkeborg.

  SvarSlet