onsdag den 2. marts 2011

Wild Knitting

Jeg har fået fingre i en bog fra 1979, Wild Knitting, og den lever virkelig op til sit navn. Her er store klovnebukser, bluser, capes, skråbånd og ordner, alt sammen i strik.
Bikinien hedder Forget Me Not, og jeg er sikker på, at hvis nogen mødte op i den lille sag, ville man blive husket, uanset hvordan figuren er.
Jo der er opskrift med, hvis nogen skulle få lyst??????

Og hvad mener I om denne dristige kjole, som hverken tillader BH eller trusser?

Mangefarvede klovnebukser ikke bare til fastelavn. Og jeg kunne vise mange flere billeder. Den er i hvert fald sjov og fantasifuld at kikke i.
Men jeg skal få jer ned på jorden igen ved at vise den sidste udgave af mine veste. En lille sag strikket i silke og bomuld.
Der er brugt 50 g af Karen Noes Rustik Naturgarn. Det er ikke særligt behageligt at strikke med, da det består af mange tynde tråde, men resultatet er godt.
Den er strikket på p 3 og 3½ og garnets løbelængde er 195 m pr. 50 g.

Vesten er blød og behagelig, lun pga silken og meget enkel at strikke, Lutter retmasker med et enkelt hulmønster. Nu skal jeg have lavet en opskrift og have den strikket op i en størrelse mere i uld og med en effekttråd i silke og merino

4 kommentarer:

 1. Sikken fantastisk bog!
  Og lige nu, hvor vi er ved at sprænges af trang til noget vildt og sjovt og forårsagtigt.
  Rigtig sød vest.
  Har du nogen rammer for dit projekt "små veste" eller er det hvad der falder dig ind?

  SvarSlet
 2. Rammen er, at det skal være nemt at strikke, da jeg jo oplevede at unge mødre gerne vil strikke noget, men det må ikke være for svært. Så det skal være begynderprojekter.

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn bog fra de vilde 7o/80ér - selvom jeg var ung i det årti minder det ikke meget om min daværende beklædning....:)))

  En rigtig sød og lækker pige vest du har designet, er det til Tind som begynder projekt.

  Jeg er heller ikke så gode venner med Karen Noe´s Rustik jeg synes det "splitter" hele tiden, hvilket gør det meget anstrengende at arbejde med.

  kh Jane

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig sød vest. God til begyndere. Det er jo også rart at få givet håndværket videre til de unge mødre.
  Skøn bog.

  SvarSlet