torsdag den 5. januar 2012

Muhu - folk art

Jeg har nu kikket lidt i bogen, og her kommer nogle billeder, selv om det er svært at fotografere i det halvmørke, vi har dagen igennem.
I bogen er der eksempler på strik, og det er især fingervanter og strømper i de fineste farver og mønstre. Indbyggerne på Muhu spandt fint tyndt garn, så de fotograferede genstande er strikket på p1½! bare hvis nogen kunne tænke sig at efterligne. I bogen er der ingen opskrifter, men masser af diagrammer, så man kan omsætte mønstrene til eget strik.

Der er også masser af eksempler på broderi
Desuden er der hæklede og vævede genstande og bånd og bælter, snoede, slyngede og slindrede.
Jeg tror, at mit sidste indlæg kunne misforståes med hensyn til pris. Hvis man leder efter bogen på nettet, får man en pris på 98 £. Det var for dyrt syntes jeg og fortsatte min søgning, til jeg kom til netboghandlen i Estland. Jeg bestilte den direkte og betalte med Paypal. Dertil kom en fragtpris på godt 3 EURO, og det syntes jeg var meget billigt, når vi ved, hvad fragt koster i DK

Men bogen kan anbefales på det kaftigste. Den indeholder så megen inspiration, og mange diagrammer man kan gå i gang med. Desuden får man et stort indblik i estisk folkekultur med udspring på øen Muhu.
Billederne er fra denne hjemmeside
Jeg få lyst til at besøge landet og især museet på øen, men mon man kan bestille en rejse til Muhu, uden at blive betragtet som lettere skør. Navnet minder mere om lyden af en ko :-)

3 kommentarer:

 1. Vilka vantar! Så fina! Den boken med alla de fina mönstren skulle jag gärna vilja ha.

  SvarSlet
 2. Den bog ser rigtig spændende ud, og kunne godt være en fremtidig investering tror jeg.
  rigtig god fornøjelse med den.

  SvarSlet
 3. Det verkar vara en fantastisk bok och vilken mönsterskatt på denna lilla ö, som jag aldrig har hört talas om.Ha det gott!


  /ylva

  SvarSlet