lørdag den 31. marts 2012

Sporskifte


Fra august skifter jeg spor.
Jeg har sagt min stilling som skoleleder op og vil nu prøve noget helt andet. Jeg har gået i skole det meste af mit liv, først som elev, så studerende, så lærer og de sidste 16 år som leder på en stor folkeskole.
Nu må det være nok! 
62 år - og ikke færdig med at virke og lyst til meget mere.
Tind Textil og Kunst vil ansætte mig på halvtid, så nu kan jeg arbejde videre med min store interesse, og det er en stor glæde.
Jeg skifter bakkerne og søerne ud med

det flade landskab, havet og højt til himlen.
Sådan vil jeg pendle mellem de to landskaber, og hvilken rigdom at kunne få begge dele.


Elever, lærere, skole, undervisning, pædagogik og kreativitet skiftes ud med

garn, strik, kunst, kurser, undervisning, udvikling og meget mere.
Jeg skal bo i sommerhuset, når jeg er derude, og så må min mand, som stadig arbejder, passer landbrug og bygger sommerhuse......... klare sig med
Men han synes, det er en god idé!



fredag den 23. marts 2012

Et plus og et minus

Jeg er i gang med to gange mønsterstrik. En bluse str. 2 år i Bambi i 5 farver. Den er jeg ret fortrøstningsfuld med, jeg tror det bliver en fin mønsterbluse i glade farver her til foråret.

Så jeg fortsætter ........

Denne strikkeprøve er jeg imidlertid ikke tilfreds med. Jeg vil prøve at strikke et tørklæde eller en stola i stedet for et trekantet sjal. Farverne er valgt ud fra et Jorn maleri, men det snyder mig, at omgangene er lige lange. Jeg har lavet magiske nøgler af de valgte farver, men det er for blegt, for kedeligt. Noget andet er, at hvis jeg vælger et mønster, hvor der er op og ned, så skal der strikkes fra begge sider, så motivet ikke vender på hovedet i halvdelen af tørklædet. Det bliver 60 cm bredt og er strikket i 2 trådet shetlandsuld lige som sjalerne. Så det må jeg vist lige tænke over, hvordan det skal være.......
(det ser faktisk bedre ud på foto end i virkeligheden)

onsdag den 21. marts 2012

Et gratis mønsterleksikon


Jeg har fundet en fantastisk hjemmeside, som blandt mange ting indeholder et gratis mønsterleksikon  . Se her. Der er 2334 forskellige mønstre med billede til, det er da fantastisk, en hel guldgrube!


Hjemmesiden hedder KnittingFool og man kan blive medlem og selv lægge nye mønstre ind.



Hvis du ikke er helt sikker på de engelske strikkeudtryk, er denne side måske anledningen til at få noget gjort ved det.



God fornøjelse, den er et nærstudium værd.

mandag den 19. marts 2012

Bøvlingbjerg overrasker igen

For en del år siden var en veninde og jeg på en galleritur i Jylland med Lemvig som udgangspunkt.
Vi vælger et sted i Danmark og finder et sted at overnatte, og så går vi ellers på jagt i området. Som regel starter vi på det lokale turistbureau, og de har en liste over kunsthåndværkere i området. Vi studerer listen og udvælger os de steder, vi har lyst til at besøge.
Vi kom til Bøvlingbjerg for at besøge Hornvarefabrikken. I nabohuset fik vi den største overraskelse på hele turen. Der fandt vi et lille galleri med en udstilling, som turnerede Tokyo - Rio de Janeiro - New York og BØVLINGBJERG ( jeg er ikke helt sikker på om det var New York)
Øjnene var ved at trille ud af hovedet på os, hvordan var denne udstilling havnet her? Vi fik forklaringen i Hornvarefabrikken, det var deres datter som var anledningen. Nu er der nye ejere i Hornvarefabrikken, men den er stadig et besøg værd. Galleriet findes ikke længere.
Billedet er en installation fra udstillingen

I lørdags var jeg til en 50 års fødselsdag, og her sad jeg ved siden af denne kvinde. Hun hedder Agnethe Maagaard og er fra Bøvlingbjerg. Det var der sådan set ikke noget mærkværdigt i, da det foregik på de kanter.
Som samtalen skred frem fik jeg at vide, at hun lavede glas, var glaskunstner, men havde også et almindeligt job.
Jeg fik imidlertid igen en overraskelse fra Bøvlingbjerg:
Da dronningen besøgte Lemvig i 2009, besøgte hun Agnethes galleri, og Agnethe Maagaard 
havde designet den officielle gave fra Lemvig kommune til den kongelige familie: Kunstfadet Bakkers og bølgers land.

Men ikke nok med det, Agnethe udstiller mange steder i USA.
Og det hele startede i virkeligheden lidt tilfældigt: Agnethe Maagaard læste i en avis, at Dansk Industri ville fremme dansk design i USA, og derpå kontaktede hun Dansk Industri og fortalte om sine genstande. Allerede en uge efter blev hun henvist til generalkonsulatet i New York, hvor Benthe Montalvo for en pris på 26.000 kr. tilbød at promovere Agnethe Maagaards glaskunst til 20 udvalgte, eksklusive designbutikker i en række storbyer. I kan læse mere på hjemmesiden.
En usædvanlig kvinde med begge ben på jorden, ben i næsen og en tro på eget værd.
Der er åbent i galleriet i påsken - det er bestemt et besøg værd.



søndag den 18. marts 2012

Mange forskellige planer

Allerførst har jeg strikket en ugle mere med øjne så store som fyrfadslys. Den skal bruges til en gave senere på året, og jeg tror ikke at modtageren læser med her ....?

Estland er kommet til at fylde noget i min bevidsthed, efter at jeg opdagede alle Muhu-mønstrene. Jeg må simpelthen derover, så jeg er ved at planlægge en tur til sommer, og vi skal naturligvis besøge øen Muhu. Jeg har en nabo, som har arrangeret rejser til Estland og Litauen, så af hende har jeg lånt en del rejselitteratur. Desuden har jeg hørt om folk, som bor her i området, der enten er født der, eller danskere som har arbejdet i Tallinn. Det giver gode muligheder for research, så vi kan opleve det, vi ønsker. Men det kommer I til at høre meget mere om.


Jeg skal have en workshop i vævestrik i Tinds Textil og Kunst til april, og til det er jeg ved at finde mønstre frem, som kan bruges til at udforske. 

Det bliver også til et par omgange på "det blå sjal" ind imellem. Jeg er næsten færdig med øverste kant, så næste skridt er opklipning.


En kurvfuld af dejlige farver. Jeg skal prøve at lave en mønsterbluse i barnestørrelse i Bambi.

Til slut et billede af Fair Isle trøjen fra Karen Noe. Min mor strikker den i nye farver til min søster, og hun får indtagninger i mønster til at passe. Uha der bliver talt og divideret! Men det ser flot ud.

mandag den 12. marts 2012

Slut på Fiberfesten


Som lovet kommer 2. afdeling af mine billeder.
Garn 10 fra Harlev var repræsenteret med en stand. Forrest ses en kjole fra Dale Garn.

Rie Krogh er ved at sætte gang i workshoppen Strikkede Smykker

Både Rie og deltagere ser meget fornøjede ud.

Her kikker jeg ind i Charlotte Kaa's workshop Mønsterstrik, og sikke farver der bruges.

Hele farvepaletten var fremme.

Karin i caféen havde meget travlt, og hun klarede opgaven perfekt. Denne gang var der minimal ventetid, men hun havde også så travlt, at jeg kun lige nåede at fange hende på vej ned for at hente noget på hylden under disken.

Fru Sommer fra Brande havde en fin stand med smykker lavet i glas. Flot og farvestrålende. I Brande er de i gang med at planlægge en strikkedag i september, så hold øje med den.

Hvis du bliver lækkersulten af at se på dette billede, skal du kikke dig godt for. Den rigtige lakridskonfekt ligger i skålen. Konfekthalskæden er lavet i fimoler af Jette Nielsen fra Horsens.

Sådan så det ud ved bordene på Fiberfesten. Det er ikke en workshop, vi kikker ind i, men deltagere som hygger sig med deres strikketøj, måske en strikkegruppe, som er taget afsted i samlet trop. Jeg fortalte min søn, hvordan dagen var forløbet, og han spurgte, om der var en "strikkebattle" i gang mellem de forskellige grupper.........  

Annette Danielsen havde en 5 timers workshop, så her kunne man nå at fordybe sig.

Da jeg kikkede ind var koncentrationen i top!
Du kan alle billeder her

søndag den 11. marts 2012

FiberFest i fuld udfoldelse

I dag er hviledag efter en formidabel FiberFest i går. Vi åbnede dørene kl. 9, og lige inden åbningen fik jeg taget dette billede af Garngalleriets stand, og det var også det eneste tidspunkt, man kunne se noget ud over strikkeinteresserede damer, som undersøgte garner, opskrifter og andet godt, Birthe 
havde udstillet.

Birthe i en fin strikket vest af egen kreation klar til dagens salg!

Spindeforeningens medlemmer er ved at gøre standen klar. De har slet ikke tid til at se på fotografen.

Anette Starkner er en lokal kvinde, som designer de mest spændende jakker, frakker mm. af uldstof og filt.
Hun fik masser af bestillinger i hus, og jeg måtte have en mere. Den jeg har bliver brugt flittigt.

Vi havde et fantastisk ryk-ind hele dagen. Det er bestemt værd at arrangere noget for kreative kvinder.
Mange kom fra morgenstunden og fandt et bord, hvor de kunne holde til. Strikketøjet blev fundet frem og så gik man til og fra, når der var tid til at deltage i en workshop, få en kop kaffe eller lidt at spise eller kikke/købe i de omkringliggende stande.
Kort sagt, det emmede af stemning, ligesom vi gerne vil have det.

Mange kom også ind fra gaden for at se, hvad der foregik, og alle var meget overraskede over, hvor meget der var gang i.

Flere billeder kommer i næste indlæg.
Jeg må have fat i rengøringsremedier - søndag eller ej- selv om jeg har mest lyst til at slappe af med et strikketøj. Som arrangør må man "nøjes" med at glæde sig over andres aktiviteter og de mange gode undervisere.

søndag den 4. marts 2012

Den danske strikkeverden sprudler og bobler

I dag var det Store Strikkesøndag for anden gang i år. Det foregik på Kvindemuseet i Århus, og der var rigtig meget at komme efter.
Så meget at det næsten kan tage pusten fra enhver.
Charlotte Tøndering havde arrangeret, og hun havde selv en workshop, som handlede om hendes seneste udgivelse, Bohemestrik.
Lone Gissel og Tine Rousing har også udgivet en booklet, Nordiske Masker, og det er fra denne workshop at billedet stammer. Vi var nemlig i butikken i Graven, men alt andet foregik på Kvindemuseet.
Bohemstrik har mange fine modeller og til strikkeprøverne kunne vi vælge mellem alle garnkvaliteterne, som Isager efterhånden har.
Jeg strikkede i silke og silkemohair - ah- fantastisk lækkert!

Susie Haumann havde travlt ved kasseapparatet for selvfølgelig skulle vi have noget af alt det nye med hjem.

På den næste workshop Nordiske Masker præsenterede Lone og Tine deres nye modeller. De er begge ud af en skrædderfamilie og det slægtskab ses i deres modeller, som ofte er tætsiddende.
Men der var nu meget forskelligt. 

Lone er den, der hækler, og bookletten byder på et par fine hæklede halstørklæder. Vi hæklede en prøve af tørklædet og nej, det er ikke cirkler, man hækler sammen..... Det er meget smartere. 
Bundfarven er tvinni, og så er der hæklet en tynd sytråd med i forskellige nuancer. Men alt holdt i douce farver, som det meste i Lone og Tines modeller.
(Tilføjelse (dagen efter) Ja, hvis er hvis.....? jeg fandt opskriften på cirkeltørklædet på denne hjemmeside.
Kirsten Dammeyer har oversat den fra engelsk, og faktisk så jeg den også på Ravelry. Du behøver altså ikke købe bogen, hvis du vil lave tørklædet. Men man bliver altså lidt forvirret over, hvem der kan udgive hvad....... Det nye her er sytråden som er hæklet med, og det er måske de 20 % som kræves af ændringer for at man kan kalde det eget design?)

Så flotte farver i bomuld og viscolin - man bliver virkelig opløftet ved at kikke på den reol

Trøjen er fra Bohemestrik, og det spændende er de krydsmasker, som strikkes ind. De var også i kompendiet, Charlotte udleverede.

Et smukt vægtæppe pryder butikken, syet på maskine og vist nok fremstillet i Japan?

Jeg var nødt til at købe disse bøger, men det er da totalt umuligt bare at få strikket en smule af det, for til den tid er der endnu flere udgivesler, som vil være spændende at interessere sig for.
Annette Danielsen havde også en workshop, men vi kunne kun vælge to. Hun sluttede dagen af med at fortælle om sine kommende udgivelser - og der er mange. Annette er et rent festfyrværkeri at høre på, og hun har så mange ideer, at de står i kø i hovedet på hende.
Hun har denne bog på beddingen til udgivelse 16. marts, og hun præsenterede alle modellerne i billedform og fortalte om dem. Sommerstrik hedder bogen, men den er fotograferet i november måned et sted ved havet, og modelpigen frøs gudsjammerligt til sidst. Der er så mange fine ting i den bog.
Men også en børnebog er på trapperne - udkommer 26. marts. I min Moster Hus. Imponerende hvad den kvinde har af inspiration!
Endelig kommer der en bog med modeller i store størrelser til september.
Men ikke nok med det, nye ideer er allerede langt fremme, bl.a  modeller til teenagere.
Puha, vi kunne næsten ikke få pusten.
Jeg købte ITO garn til et tørklæde. Det består af 61% silke og 39% rustfrit stål. Ja, det lyder vanvittigt, men sådan er det, og godt at det er rustfrit, ellers måtte det ikke blive vådt. (billede lånt fra Tante Grøn)
Tørklædet strikkes på p3 og kan trækkes i facon efterfølgende, men ellers er det bare almindelig glatstrik.
Alt i alt en meget spændende søndag.