søndag den 18. marts 2012

Mange forskellige planer

Allerførst har jeg strikket en ugle mere med øjne så store som fyrfadslys. Den skal bruges til en gave senere på året, og jeg tror ikke at modtageren læser med her ....?

Estland er kommet til at fylde noget i min bevidsthed, efter at jeg opdagede alle Muhu-mønstrene. Jeg må simpelthen derover, så jeg er ved at planlægge en tur til sommer, og vi skal naturligvis besøge øen Muhu. Jeg har en nabo, som har arrangeret rejser til Estland og Litauen, så af hende har jeg lånt en del rejselitteratur. Desuden har jeg hørt om folk, som bor her i området, der enten er født der, eller danskere som har arbejdet i Tallinn. Det giver gode muligheder for research, så vi kan opleve det, vi ønsker. Men det kommer I til at høre meget mere om.


Jeg skal have en workshop i vævestrik i Tinds Textil og Kunst til april, og til det er jeg ved at finde mønstre frem, som kan bruges til at udforske. 

Det bliver også til et par omgange på "det blå sjal" ind imellem. Jeg er næsten færdig med øverste kant, så næste skridt er opklipning.


En kurvfuld af dejlige farver. Jeg skal prøve at lave en mønsterbluse i barnestørrelse i Bambi.

Til slut et billede af Fair Isle trøjen fra Karen Noe. Min mor strikker den i nye farver til min søster, og hun får indtagninger i mønster til at passe. Uha der bliver talt og divideret! Men det ser flot ud.

4 kommentarer:

 1. Det er dejligt med planer - alt det spændende, der venter forude :-) Den rejse lyder særdeles interessant og jeg er allerede spændt på, hvad der kommer ud af det :-)

  Det blå sjal er slet ikke til at få øjnene fra, når man er en "blå pige" - det ser ud til at blive et pragteksemplar - men sådan er det jo med dine sjaler :-)

  Jeg skal også snart ha´ Isabella på pindene, men måske bliver det først til næste efterår - jeg kan mærke begyndende lyst til bomuld/hør/silke og er lige gået i gang med Karen Noes Lady Love. Det er smukke farver din mor har valgt :-)

  SvarSlet
 2. Det er et imponerende initiativ at forfølge strikkemønstrene helt til øen Muhu. Du ønskes en rigtig god tur til Estland, når den kommer, og der er mindst een person der glæder sig til at se mere til den inspiration, du får.
  Sød ugle!
  Og rigtig god arbejdslyst med det hele.

  SvarSlet
 3. Så mange spennende strikketeknikker du har funnet frem til. Må innrømme at jeg ikke har tenkt på Estland som et naturlig strikke-reisemål, men er veldig spent på hva du finner på din reise dit?

  SvarSlet
 4. Hej Bodil, sikke nogle fine sjaler du har strikket. Tak for inspiration vedr. Mønstre fra Muhu. Også tak for henvisning til boghandel. Har købt bogen - den er fantastisk. Ligesom du, så har jeg også fået lyst til at se øen. Til sommer pakker jeg bil og familie og tager til Tallin via Stockholm. Vil også et smut til Skt. Petersborg. Tænkte om du har nogle tips til Estland, som du vil dele. Jeg glæder mig over, at der er andre end mig, der kan blive så begejstret for nogle strikkemønstre, at man bare må hen og se dem i virkeligheden. Mange hilsner Helle

  SvarSlet