søndag den 4. marts 2012

Den danske strikkeverden sprudler og bobler

I dag var det Store Strikkesøndag for anden gang i år. Det foregik på Kvindemuseet i Århus, og der var rigtig meget at komme efter.
Så meget at det næsten kan tage pusten fra enhver.
Charlotte Tøndering havde arrangeret, og hun havde selv en workshop, som handlede om hendes seneste udgivelse, Bohemestrik.
Lone Gissel og Tine Rousing har også udgivet en booklet, Nordiske Masker, og det er fra denne workshop at billedet stammer. Vi var nemlig i butikken i Graven, men alt andet foregik på Kvindemuseet.
Bohemstrik har mange fine modeller og til strikkeprøverne kunne vi vælge mellem alle garnkvaliteterne, som Isager efterhånden har.
Jeg strikkede i silke og silkemohair - ah- fantastisk lækkert!

Susie Haumann havde travlt ved kasseapparatet for selvfølgelig skulle vi have noget af alt det nye med hjem.

På den næste workshop Nordiske Masker præsenterede Lone og Tine deres nye modeller. De er begge ud af en skrædderfamilie og det slægtskab ses i deres modeller, som ofte er tætsiddende.
Men der var nu meget forskelligt. 

Lone er den, der hækler, og bookletten byder på et par fine hæklede halstørklæder. Vi hæklede en prøve af tørklædet og nej, det er ikke cirkler, man hækler sammen..... Det er meget smartere. 
Bundfarven er tvinni, og så er der hæklet en tynd sytråd med i forskellige nuancer. Men alt holdt i douce farver, som det meste i Lone og Tines modeller.
(Tilføjelse (dagen efter) Ja, hvis er hvis.....? jeg fandt opskriften på cirkeltørklædet på denne hjemmeside.
Kirsten Dammeyer har oversat den fra engelsk, og faktisk så jeg den også på Ravelry. Du behøver altså ikke købe bogen, hvis du vil lave tørklædet. Men man bliver altså lidt forvirret over, hvem der kan udgive hvad....... Det nye her er sytråden som er hæklet med, og det er måske de 20 % som kræves af ændringer for at man kan kalde det eget design?)

Så flotte farver i bomuld og viscolin - man bliver virkelig opløftet ved at kikke på den reol

Trøjen er fra Bohemestrik, og det spændende er de krydsmasker, som strikkes ind. De var også i kompendiet, Charlotte udleverede.

Et smukt vægtæppe pryder butikken, syet på maskine og vist nok fremstillet i Japan?

Jeg var nødt til at købe disse bøger, men det er da totalt umuligt bare at få strikket en smule af det, for til den tid er der endnu flere udgivesler, som vil være spændende at interessere sig for.
Annette Danielsen havde også en workshop, men vi kunne kun vælge to. Hun sluttede dagen af med at fortælle om sine kommende udgivelser - og der er mange. Annette er et rent festfyrværkeri at høre på, og hun har så mange ideer, at de står i kø i hovedet på hende.
Hun har denne bog på beddingen til udgivelse 16. marts, og hun præsenterede alle modellerne i billedform og fortalte om dem. Sommerstrik hedder bogen, men den er fotograferet i november måned et sted ved havet, og modelpigen frøs gudsjammerligt til sidst. Der er så mange fine ting i den bog.
Men også en børnebog er på trapperne - udkommer 26. marts. I min Moster Hus. Imponerende hvad den kvinde har af inspiration!
Endelig kommer der en bog med modeller i store størrelser til september.
Men ikke nok med det, nye ideer er allerede langt fremme, bl.a  modeller til teenagere.
Puha, vi kunne næsten ikke få pusten.
Jeg købte ITO garn til et tørklæde. Det består af 61% silke og 39% rustfrit stål. Ja, det lyder vanvittigt, men sådan er det, og godt at det er rustfrit, ellers måtte det ikke blive vådt. (billede lånt fra Tante Grøn)
Tørklædet strikkes på p3 og kan trækkes i facon efterfølgende, men ellers er det bare almindelig glatstrik.
Alt i alt en meget spændende søndag.

7 kommentarer:

 1. Det ser ud til at have været en spændende dag. Nordiske masker landede i min postkasse i går. Der er især to trøjer i, jeg er vild med. Vi ses til vævestrik i Tind 21 april. God aften.

  SvarSlet
 2. For en fantastisk og inspirerende dag det må ha vært. :)

  SvarSlet
 3. Åh, det lyder som en dejlig dag! Jeg ville gerne have mulighed for at komme i butikken noget oftere for det er så inspirerede med alle de opstrikkede modeller og alle de fine farver.

  SvarSlet
 4. Det lyder som en god dag. Jeg har lige købt Nordiske Masker i weekenden samt garn til en af trøjerne i bogen. Glæder mig til Anette Danielsens sommerstrik.

  SvarSlet
 5. Sikke dog en dejlig dag!
  Jeg havde desværre ikke mulighed for at komme med.
  Men jeg vil da bestemt se om ikke det kan lade sig gøre næste år :-)

  SvarSlet
 6. Ja det er lidt sjovt med "hvis er hvis?" ;o)
  Men tørklædet er altså fint, og jeg vil straks kigge nærmere på det mønster, for det er sjovt at hækle ind imellem - men ikke sjovt at sy en hel masse cirkler sammen. Her ser det ud som om der ikke skal sys, så det må lige være noget for mig.

  Spændende med sådan en strikkedag. Selv skal jeg til Uldfestival i Saltum engang i maj og jer ser allerede frem til det. Håber på masser af inspiration

  KH Karina

  SvarSlet
 7. Altså det tørklæde med cirklerne <3 <3 hvordan finder jeg det på ravelry????

  SvarSlet