torsdag den 14. juni 2012

Udstillinger på Silkeborg Bad

 Jeg har indledt strikkefestivalen GribGarnet i Silkeborg med at se en fantastisk smuk udstilling på Silkeborg Bad. Der er flere udstillinger, men jeg koncentrerede mig om to af dem.
Den ene hedder ARTAPESTRY 3 -
International triennale med deltagelse af 37 kunstnere, udvalgt af en jury. Det centrale er de mange udtryksmuligheder, hvor væverne eksperimenterer med såvel nye materialer som nye vævemetoder.

Billedvævning er en kunstart, som har eksisteret siden Middelalderen. I dag favner tekstilkunsten vidt og omfatter også en række blandformer. I ARTAPESTRY hyldes det klassiske flade vævehåndværk og ønsket om at udtrykke billeder og fortællinger i billedvævningen form. 


Der er mange stærke udtryk i vævningerne.

Ovenpå findes udstillingen Fra Dronning til Femme Fatale
– strikkekunst fra Netmaskerne gennem 10 år

Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne har eksisteret siden 2000 og er et netværk af kreative strikdesignere, der udvikler unikamodeller. Gennem årene har medlemmerne gentagne gange mødtes i forbindelse med interne kurser med forskellige undervisere, ligesom gruppen medlemmer har haft stor gavn af gensidigt at kunne inspirere hinanden

Udstillingen viser 60 unikamodeller fra Netmaskernes forskellige udstillinger.

Det er ren nydelse at gå rundt og beundre de forskellige krationer

Flot, elegant og fantasifuldt......

Udstillingen er arrangeret i forbindelse med World Knitting Festival i juni 2012, som foreningen Grib Garnet fra Silkeborg har sat fokus på via en lang række aktiviteter, se www.gribgarnet.dk for katalog over aktiviteterne

I bybilledet kan man fornemme, at en strikkefestival er under opsejling. Grupper af damer vandrer rundt i byen og besøger især Lunden og Medborgerhuset, hvor der både er workshops og mange spændende stande.
Antallet af besøgende vil sikkert vokse i dagene fremover, og så må solen gerne skinne.
Min workshop starter i morgen kl. 9.00.


1 kommentar:

  1. Den udstilling ser fantastisk spændende ud.
    Sikke kreationer !
    og spændende historie bag.
    hilsen Mona

    SvarSlet