søndag den 20. januar 2013

Sildeben

I går var jeg på hæklekursus hos Sidsel Sangild. Det er sjældent, at jeg hækler, men Sidsels bøger har vakt en vis nysgerrighed hos mig, og jeg købte hendes sidste bog Hovedstads, hvor jeg synes, der er flere rigtig gode modeller.

Så da Seriøs strik for sjov arrangerede et kursus med hende i Århus, var jeg ikke længe om at melde mig til.
Og Sidsel kan virkelig mange gode fif og teknikker. Vi lærte fine opslagskanter, hæklede ribkanter og snoninger, ja hvem skulle tro, at man kunne lave det i hækling...?

Jeg havde i forvejen set en halsvarmer hæklet i "sildeben" i dobbelt længde, så den går to gange rundt om halsen, så den kom jeg i gang med, selv om jeg jo også skulle hækle efter kompendiet. Jo der var travlt, så travlt at jeg slet ikke nåede at tage billeder fra selv kurset. Det var rigtigt hyggeligt at skifte strikkepindene ud med en hæklenål, og jeg mødte andre bloggere, hvilket også altid er hyggeligt.
Her ses et lille udsnit af hækleprøverne fra kompendiet

Min lange "sildeben" er færdig og faktisk har jeg også hæklet en kort i noget andet garn, så der har været fart på. De præsenteres, når jeg har fået flotte knapper monteret.

4 kommentarer:

 1. Hvor lyder det som en hyggelig dag,jeg har hæklet en poncho fra Sanghild til min datter,og selv om jeg måtte kæmpe en del med den syntes jeg hun har nogle flotte modeller,jeg er spændt på at se dit sildeben færdig monteret

  SvarSlet
 2. Ih har du været til et kursus hos Sidsel, det kunne jeg også rigtig godt tænke mig. Jeg elsker hendes modeller og har hæklet flere af dem. En helt speciel stil hun har, som er så fed :o) Rigtig flot og avanceret sildeben, måske jeg får det at se imorgen ??? Glæder mig :o)

  Kh Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det gør du. Det bliver så spændende at se hvor mange der kommer.
   Ses Bodil

   Slet
 3. Ikke dårligt med sådan et hæklekursus, dem er der ikke mange af. Dine sildeben er rigtig flotte, jeg kan desværre ikke hækle, men kunne godt fristes til at lave sådan nogle.

  SvarSlet