mandag den 10. august 2015

På glatis

Den anden sidste dag på islandsturen var til egen disposition, og vi valgte at tage på en gletchertur 2 timers kørsel fra Reykjavik. Vi skulle have udstyr på, inden vi kunne begive os afsted, vandrestøvler, pigge på fødderne, og en isøkse i hånden. Vi måtte gå 40 minutter, inden vi nåede gletcheren, og tidligere kunne den nås på 10 min. Det går meget stærkt med afsmeltningen - foruroligende!

Hvis man tror, at en gletcher er strålende hvid, så må man tro om igen. Den, vi gik på, var de fleste steder dækket af askestøv fra vulkanerne Hekla og Katla.

Men der var dog områder med næsten hvidt is.
Det regner eller sner 300 dage om året i dette område, så vi var heldige, for da vi var der, var det tørt, men diset.

Der er sprækker og revner i isen og her et større hul, og vi fik mange formaninger om ikke at gå for tæt på, da der kunne være 40 m ned.

På hjemturen var vi omkring to smukke vandfald.

Dette kunne vi gå ind under eller rettere om bagved.

Lørdag aften sluttede med en dejlig middag på Cafe Floran i den botaniske have i Reykjavik., og kokken var ingen ringere end Marentza Poulsen, som  lavede mad til os i Fuglefjord.
Næste dg skulle vi med flyet til København, og en stor tak til Karen Sandager, som havde tilrettelagt turen.

Vi så som nævnt islandsk garn mange steder, og længe undlod jeg at købe noget, indtil jeg fik den tanke, at jeg kunne strikke puder af det.
Her ses min stjernepude strikket som gobelinstrikning, og efterfølgende er der broderet dobbelte korssting i stjernen.

 I Selfoss købte jeg dette Malbrigo lace garn. Smukke farver, men jeg ved ikke, hvad det skal bruges til - endnu.
Filtede vanter blev indkøbt til gletcherturen, og selv om det ikke var decideret koldt, var det alligevel dejligt at have noget på hænderne. De er MEGET varme og bløde, selv om de er strikket i Lettlopi.

Text-to-speech function is limited to 100 characters

3 kommentarer:

 1. Fantastiske Island ! og de farvekombinationer i gletcherne er lige til at designe strik efter ;o) Ja det er i den grad bekymrende med den afsmeltning. Lace garnet er superflot.

  SvarSlet
 2. Enig med Mona ;-)
  Synes også sagtens, du kunne have købt ind til et tæppe - du vil godt kunne have det over dit tøj ;-) Og så er der jo netop muligheden for at filte - så bliver det nemlig blødt :-) Flot, flot pude, du har lavet og meget smukt garn :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er der dog smukt. Island står på min ønskeliste over steder, jeg gerne vil besøge. Suk - den liste bliver længere og længere. Men en dag....
  Skøn pude du har begået. Og smukt lace garn. Er spændt på, hvad du finder på til det.

  SvarSlet