lørdag den 19. september 2015

Bindifestival Færøerne 2016

Bindifestival på Færøerne - april 2016



Strikkefestival i Fuglafjørdur 14. - 16. april 2016
Der er igen strikkefestival i Fuglefjord på Færøerne, og selv om der er længe til, så er det nu, man skal sørge for en flybillet. Atlantic Airways har fundet ud af, at der sker noget i den uge, og priserne er steget.
Jeg vil gerne igen arrangere en tur, hvis der er interesse for det.
Læs mere om de få informationer, der er på hjemmesiden her.
Men ellers kan man læse mit indlæg om turen 2015
Det er en meget stor oplevelse at opleve en strikkefestival på Færøerne
Vi flyver mandag d. 11. april. Jeg har fået en pris på en gruppebillet til 2529 kr pr person ( fra Kastrup) men man kan også selv booke en billet på nettet, og det er pt. billigere for dem, der kommer først.. Man kan flyve fra Kastrup, fra Billund og sejle fra Hirtshals.


Vi har to overnatninger i Torshavn, og jeg arbejder på 1-2 fællesoplevelser. Ellers er der tid på egen hånd til at udforske byen og området.
Onsdag sidst på dagen kører vi til Fuglafjørdur, hvor vi bor på B&B i DB eller ENK.vær.
 Et armbånd som giver adgang til strikkecafe, en valgfri workshop, foredrag, vandreture med guide og frokost i de 3 dage + gallafesten er indeholdt i det samlede beløb. Et armbånd koster 1800 kr. (det er steget i forhold til sidste år)
Man kan selv tilkøbe flere workshops fra hjemmesiden.
Det anbefales at bruge en hel eller en halv dag til at se på omgivelserne. Klaksvik ligger 16 km borte og der går lokale busser. Færingerne er utroligt gæstfrie og viser gerne deres land frem


Man tilmelder sig ved at sende en mail til bodil@madam-munch.dk med navn og adresse. Angiv om I ønsker dobbelt værelse eller enkeltværelse, og om du vil have en gruppebillet til flyet.
Derefter indbetales et depositum på 1500 kr. på kontonummer  6113 0008317283  eller via mobile pay 31525435. Man er tilmeldt, når jeg har modtaget depositum.
Pladserne fyldes op i den rækkefølge, jeg modtager jeres mails.   .

Pris for 6 overnatninger, morgenmad og 4 gange aftensmad,  måske et par fællesoplevelser i Torshavn, bus fra Torshavn til Fuglafjørdur og retur, deltagelse i strikkefestivalen, frokost og gallamiddag beløber sig til 5600 kr. Dertil kommer en flybillet.
Der kan kommer udgifter til flere workshops og bus fra og til lufthavn, da vi sikkert ikke ankommer og afrejser på samme tidspunkt.
Tillæg for enkeltværelse er 1500 kr

torsdag den 10. september 2015

Tilburg Textilmuseum - del 3

Søndag morgen tog vi toget til Tilburg for at besøge Textilmuseet . Tilburg er en by, som ligger i den sydlige del af Holland. Byen har haft en stor tekstilindustri, og fabrikken er nu omdannet til et museum og arbejdende værksted.


Vi havde en guided tur og så de gamle væve, som der var mange af.
Der er et TextielLab, hvor tekstilkunstnere og studerende kan komme og udvikle deres ideer og projekter i samarbejde med en fagperson, som kender maskinerne. Det er et utroligt spændende miljø, hvor ekspertisen og kunstneren mødes og omsætter kreative ideer til virkelighed.
Ditte Lerche, som vi mødte på Færøerne, har haft et ophold i Tilburg.


Vi så de forskellige maskiner og fik en forklaring på, hvad de kan.


Denne strikkeprøve faldt jeg totalt for.

I cafeen var der store sofaer/bænke lavet af snore, og man sad faktisk godt i dem.

Der er skiftende udstillinger, og den, vi så, hed Under the Skin.

Dette er lavet af iturevne nylonstrømper

I museumsbutikken var et stort udvalg i bøger og tekstile produkter. Her ses vævede viskestykker.
Museet er så absolut et besøg værd, hvis man kommer på de kanter engang.

Besøget i Amsterdam sluttede næste dag, hvor vi på forskellige tidspunkter tog flyet tilbage til Danmark. Jeg nåede at besøge Taskemuseet inden hjemrejsen



onsdag den 9. september 2015

garnbutikker i Amsterdam og Carla Meijsen - del 2


Lørdag morgen kl. 9 sad vi tætpakket i De Afstaps lille kursuslokale og skulle høre Carla Meijsen fortælle om sit firma The Dutch Knitters og vise os strik fra sine to bøger Warme Handen, som omhandler estiske vanter, mønstre og teknikker og Lekker Warm, en bog om tvebinding ( svensk teknik)
Det var spændende at høre om og se de fine strikkede produkter.
Carla var lige kommet hjem fra et besøg på Shetlandsøerne, og vi sad med strittende ører og lyttede til hendes fortælling.

Pulsvarmere med estiske teknikker fra Kihnu
Bagefter kunne vi handle, Carla arbejder i butikken en dag om ugen
Der var utroligt meget lækkert garn

og det største bogudvalg jeg har set i nogen garnbutik. Jeg fik købt en lettisk strikkebog med vanter og diagrammer, som har været udsolgt i lang tid, men som nu er genoptrykt.

En anden spændende garnbutik er Stephen & Penelope. Førstnævnte er Stephen West, som mange fra strikkeverdenen kender.

Vi gik ombord i de dejlige garner, og det blev til mange indkøb.

Vi kunne købe Stephens opskrifter også uden garn, og flere fik begyndt på et af sjalerne

Så lækkert!

Strikketur til Amsterdam - del 1

Så har vi været i Amsterdam. Vi var ikke så mange deltagere, og derfor måtte vi benytte os af de offentlige transportmidler. Centraal Station er et meget travlt sted, hver dag benytter ca. 250 000 mennesker dette sted. Bygningen er restaureret indenfor de seneste år og står flot og prangende midt i byen.

Vi boede i museumskvarteret med en masse flotte bygninger omkring os, og nedad gaden lå alle de dyre designerbutikker. 

Amsterdam er cyklernes by. Her var det cyklister, vi skulle tage os i agt for ikke at blive kørt ned af. Vi så ingen med cykelhjelm, det er åbenbart ikke populært her i byen. Billedet yder slet ikke tætheden af cyklister retfærdighed, de kom i en lind strøm alle vegne.

Vi boede meget tæt på de 3 store museer, Rijksmuseum, Van Gogh og Stedelijk.Her ses hallen på førstnævnte. Også denne bygning er totalt renoveret, og blev genåbnet i 2013. 

Jeg havde købt en billet hjemmefra til Van Gogh museet for at undgå kø, men det var der også mange andre, der havde gjort, så jeg undgik ikke køen. Der var utroligt mange mennesker, så det faktisk var helt ubehageligt, og det var svært at se malerierne tydeligt, så det var lidt en skuffelse. Men solsikkerne udenfor var smukke, og der var mange.

Vi ankom på forskellige tidspunkter i løbet af dagen og mødtes på hotellet om aftenen, og efter maden var der strik i fællesskab. Her ses et udsnit af deltagerne.

Næste morgen tog vi toget til Rotterdam.

  Rotterdam Centraal Station er en helt ny og imponerende bygning, den blev indviet i 2014.
Vi skulle se udstillingen af fiskertrøjer på Rotterdams Maritime Museum.
Stella Ruhe har i flere år arbejdet på at finde de gamle trøjer og mønstre frem. De er helt gået i glemmebogen, da de blev brugt til de var sønderslidte,og til sidst endte de som dæksmopper. Men via gamle fotografier og ihærdig forskning  har hun skrevet en bog om fiskertrøjerne, og nu er bog 2 udkommet, og alle trøjerne strikket op i forskellige typer garn.

Alle trøjerne er ensfarvede, de fleste i en blå nuance, men enkelte i beige og grå.
Desværre hang de højt og i en dårlig belysning, så det var svært at se mønstrene tydeligt, men i bøgerne er der diagrammer til alle trøjer. Indtil nu er kun bog 1 oversat, men vi håber at 2'eren følger efter. Stella holdt et spændende foredrag for os om sit arbejde med trøjerne og bogen.

Efter frokost var der en reception, og mange mennesker var mødt op for at deltage, herunder også en del mænd.
Vi forstod ikke så meget og tog toget tilbage til Amsterdam kort efter.

tirsdag den 1. september 2015

MIT værksted

Så er jeg flyttet ind! Mange måneders forventning, forestillinger og drømme er nu en realitet, og jeg har fået mit værksted.
Et sted, hvor jeg kan have alle mine uldne sager samlet, et sted, hvor jeg befinder mig godt og kan lade kreativiteten spire, et sted, hvor jeg kan samle andre med samme interesse, et sted til kurser, besøg og meget mere. Det er aldrig for sent at udleve en drøm.
Alle mine strikkebøger står nu på fine hylder med god plads imellem, og jeg har nydt at sidde og sortere i dem og stille dem op efter en bestemt orden.
Til højre ses Yaku-garnet, som jeg bruger i mine baby- og børneopskrifter.
Strikkekits til sjaler og tørklæder og pulsvarmere har nu god plads og er nemt at finde, når noget skal pakkes, og så har jeg en hylde med Rowan Felted Tweed - ja bare et lille udvalg, men så lækkert et garn.



Dette gamle chatol har jeg fået af min mor, Egentligt vidste jeg slet ikke, at det stammede fra hendes familie, da det altid var min far som brugte det og opbevarede sin tegnebog i midterskabet. Det var børnefri zone, da jeg var lille. 
Det er lavet i 1850erne og har tilhørt min oldemor. Min mor var klar til at forære det bort, når værkstedet blev færdigt, og det står smukt til rummet.

Jeg har 3 borde, som kan trækkes ud med en plade i hver side, så vi kan være mange.

I aften var der så første mødegang i Gjern Strikkeforum og det er den dato, jeg har arbejdet hen imod og som håndværkerne har haft som deadline.
Helt færdig blev vi så ikke, men det sidste kommer, og vi kunne være der. 28 damer mødte frem, og det var et dejligt fremmøde.

Der var naturligvis kaffe og kage.

Jeg fik mange kreative gaver, og de vil fremover pynte i værkstedet og inspirere andre.
Jeg vil ikke have faste åbningstider, men alle er velkomne til at kontakte mig på 31525435 for at aftale et besøg. Strikkegrupper er også meget velkomne, og til hvert arrangement kan aftales særlige vilkår. I det hele taget vil jeg meget gerne have besøg.
Jeg skal også i gang med at arrangere kurser. Jeg har et kursus i kalenderen, og det er forlængst udsolgt (7. nov. Sidsel Sangild)
Kort sagt så håber jeg, at mit nye værksted bliver til stor inspiration både for mig og mange andre.