torsdag den 10. september 2015

Tilburg Textilmuseum - del 3

Søndag morgen tog vi toget til Tilburg for at besøge Textilmuseet . Tilburg er en by, som ligger i den sydlige del af Holland. Byen har haft en stor tekstilindustri, og fabrikken er nu omdannet til et museum og arbejdende værksted.


Vi havde en guided tur og så de gamle væve, som der var mange af.
Der er et TextielLab, hvor tekstilkunstnere og studerende kan komme og udvikle deres ideer og projekter i samarbejde med en fagperson, som kender maskinerne. Det er et utroligt spændende miljø, hvor ekspertisen og kunstneren mødes og omsætter kreative ideer til virkelighed.
Ditte Lerche, som vi mødte på Færøerne, har haft et ophold i Tilburg.


Vi så de forskellige maskiner og fik en forklaring på, hvad de kan.


Denne strikkeprøve faldt jeg totalt for.

I cafeen var der store sofaer/bænke lavet af snore, og man sad faktisk godt i dem.

Der er skiftende udstillinger, og den, vi så, hed Under the Skin.

Dette er lavet af iturevne nylonstrømper

I museumsbutikken var et stort udvalg i bøger og tekstile produkter. Her ses vævede viskestykker.
Museet er så absolut et besøg værd, hvis man kommer på de kanter engang.

Besøget i Amsterdam sluttede næste dag, hvor vi på forskellige tidspunkter tog flyet tilbage til Danmark. Jeg nåede at besøge Taskemuseet inden hjemrejsen4 kommentarer:

 1. Det er en alsidig tur, du har fået strikket sammen. I må vende hjem med hovedet fuldt af nye projekter og muligheder.

  SvarSlet
 2. Det er da vist en god tur og mange ting at kigge på.

  SvarSlet
 3. Det er vel nok nogle spændende ting, du har arrangeret Bodil. Hvor er det en god ide, at kunstnere og håndværkere kan gå sammen om at virkeliggøre nye ideer - på den måde holdes museet jo i høj grad i live og bliver måske også mere interessant. Synes det er sjovt med sømandsweatrene - tænk at forske sig frem til sådan en komplet samling - noget ærgerligt at de hang så højt, at I ikke kunne se dem ordentligt :-) Min drøm er en dag at få tid og mulighed for at deltage i en af dine ture :-)

  SvarSlet
 4. Spændende tur I har været på. God blanding af oplevelser. Jeg er helt vild med de smukke viskestykker. Næste gang jeg kommer til Holland vil jeg slæbe Steen med derhen - og også til garnbutikkerne i Amsterdam. Tihi.

  SvarSlet