søndag den 7. august 2016

Shetland del 2

 Næste dag kørte vi mod vest og besøgte denne kirkegård på vej mod spinderiet i Sandness. Der er  absolut ingen træer eller buske, og hvis der er blomster på en grav, så er de af plastik.
 Shetland består for en stor del af tørvemoser og de graver stadig tørv, som de fyrer med i mangel af træ. 
Så kom vi til spinderiet Jamieson's i Sandness. Vi kørte i lang tid ad små snoede veje, der blev mindre og mindre og tænkte, at her kan der da ikke ligge et spinderi. Men det gjorde det!
Et grønt ladekompleks, som bestemt ikke ser ud af meget, indeholder Jamieson's Spinning Mill.
Man går bare ind og snuser rundt, men ved større grupper bestiller man en rundvisning.
Her ses ulden, når den kommer op i kartemaskinen. Så er den vasket, og de fortalte, at ud af 10 kg uld er der kun 1 kg tilbage, når skidt og møg er sorteret fra efter vask.

 Her tvindes tråden
 Fra fed til cones

 Der er også et salgslokale, og der var ikke gjort meget ud af opstilling og udsmykning, men vi køber jo alligevel :-)
Jeg måtte have en færdigstrikket trøje, men garn og et farvekort kom også i posen.På vej videre spiste vi frokost i Weisdale Mill, et fantastisk smukt område. Det er en gammel vandmølle, som  er indrettet til kunstudstillinger og en cafe. Der er en flot salgsudstilling fra forskellige kundthåndværkere..
Stedet har inspireret Ann Cleeves til krimien Hvide Nætter, og den havde jeg lige læst, så det gav stedet en ekstra dimension.

Vi kørte videre til klipperne ved Echaness, og gik ture flere steder. Solen skinnede, vi kikkede på fugle, og nød det i fulde drag.


4 kommentarer:

 1. Hvor ser det spændende ud, håber på at kunne deltage mår du arrangerer en tur.

  SvarSlet
 2. Plastikblomster på gravsteder minder om de grønlandske. Det må være de totalt barske landskaber der medfører den slags kreationer. Hvor er naturen storslået.
  Ikke meget uld efter vask! Men jeg er da helt forliebt i din flotte trøje. Hvordan er uldkvaliteten så at have på?

  SvarSlet
  Svar
  1. Trøjen er helt fin at have på. Ulden er blødere end supersoft, så det kan jeg sagtens bære.

   Slet
 3. At have Ann Cleeves med i baghovedet gør det bestemt ikke mindre spændende at besøge Shetland. De har noget fantastisk strik - og den trøje du er fotograferet i er bare smuk. Også jeg håber engang at kunne komme med på en af dine strikketure, men jeg tror jeg vil have rigtig svært ved at vælge. Færøerne, Shetland, osv. Der er så mange spændende steder..

  SvarSlet