lørdag den 4. januar 2014

Den ultimative strikketaske

Jeg tror, at dette må blive min ultimative strikketaske. Jeg har hidtil syntes, at strikketasker skulle være flettede kurve, valkede strikketasker eller noget andet i den stil, men jeg må over give mig til denne.
Nu har jeg alt strikkegrej, og jeg siger alt samlet på et sted, den er utrolig rummelig. Jeg kan til enhver tid finde saks, målebånd, nåle, maskemarkører mv.
Og så kan man tage den over skulderen og have det hele med sig

Den står fint og sikkert på et stålstativ, og der er lommer en masse både udvendig og indvendig.

Rummelige lommer i den ene side og

smalle lommer til strikkepinde, blyanter o.a. i den anden side.
Den kommer fra USA, og importeres af Berit Davidsen og kan købes hos diverse forhandlere, og nu er jeg blevet en af dem.
Pris 499 kr. + porto.
Send en mail, hvis du er interesseret. Fås i hvid og sort.

Disse tre bøger er nye i mit sortiment. Østen for Solen kræver ingen præsentation, men den skal byttes til noget mere teknik-orienteret.
Tusind og en Nats broderier var en udstilling på Blichermuseet i juni 2012, og den bog måtte jeg bare eje.
"Vendestrik i lange baner" er den sidste udgivelse fra Hanne og Sofie Meedom, og den handler kun om teknikken vendestrik, som titlen siger.

Men der er mange variationer, en pude strikket i to baner og syet sammen efterfølgende.

Her en leg med farvede kiler i firkanter. En sjov og interessant bog med én teknik i et væld af variationer.

11 kommentarer:

 1. Jeg har haft min i ca. 4-5 år og kan kun give dig ret i at der er plads til det hele. Jeg er blevet rigtig glad for min, idet at jeg er 4 dage på Sjælland og dermed ikke har adgang til alt mit garn, opskrifter m.m. - men med denne så kan jeg have et godt udvalg med.

  SvarSlet
 2. Hvis du ikke har Vibeke Linds "Strik med nordisk tradition", der er genudgivet i 2013, eller en af Annemor Sundbøs bøger, så er det et oplagt bytte for "Østen for solen", når du ønsker mere teknik-orienterede bøger (med en god del kulturhistorie oveni).
  God fornøjelse og tak for din blog, som jeg følger lidt fra sidelinjen.
  Mvh. Kristine
  PS: Jeg overvejer at strikke et sjal i stil med dine, men fremfor at anvende fair-islestrik, så vil jeg kaste mig over div. borter/striber i vævestrik. Har du erfaring med vævestrik og sjal, som du evt. vil dele (i et blogindlæg)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine forslag, jeg har Vibeke Linds bog, men ingen af Annemor Sundbøs bøger, så det er en mulighed.
   Jeg har ikke selv strikket et sjal i vævestriks-teknikken men har set flere, bl.a. et på Filcolanas hjemmeside under opskrifter new zealandsk lammeuld.

   Slet
 3. Sikke en smart taske, jeg har forelsket mig i bogen Tudor Roses af Alice Starmore, den er fyldt med smukke modeller og meget smukke mønstre

  SvarSlet
 4. Vild smart taske! Flotte puder dem får man da lyst til at strikke!

  SvarSlet
 5. Den taske ser godt nok praktisk ud !

  SvarSlet
 6. Den så ikke så rent lite praktisk ut. Jeg har også en strikke-veske, kjøpt i København, med mange lommer hvor jeg har målbånd, saks, pinner etc når jeg er på reise. I tillegg til at den brukes flittig hjemme også - til enhver tid fylt med minst et prosjekt gående.

  SvarSlet
 7. Er den lykkelige ejer af sådan en model - den er genial til ture med masser af rum til dimser og kan holde balancen :)

  SvarSlet
 8. Det ser godt nok ud til at være den ultimative strikketaske, man skal aldrig gå ned på udstyr.
  Det er sjovt jeg holder netop af Anette Danielsens bog, fordi modellerne er så enkle og lige til at gå til. Vi strikkere er så forskellige og hurra for det. Jeg håber du finder et alternativ, der passer dig bedre.

  SvarSlet
 9. Jeg har også den taske og er også meget glad for den.Jeg købte den hos Fandango for nogle år siden. En ting vil jeg sige: man skal passe på når man går forbi biler, stativet kan jo ridse og i garagen og på små parkeringspladser er der jo snævert.

  SvarSlet
 10. Jamen Bodil har du først nu fået denne dejlige strikketakse :-). Det er 4 -5 år siden jeg fik min og den er ligeså god som ny. Den er vældig praktisk. Jeg har altid det hele med og så er den genial når vi skal i sommerhus.....bare tasken med og du ved at du har alle pinde og hvad du kunne få brug for. Bodil er det sikkert at turen til Estland i september gennemføres?. Mange strikkehilsener fra Hanne Mark

  SvarSlet