tirsdag den 16. september 2014

Septembertur til Estland - Tallinn

Så er vi i Tallinn, og der var tid på egen hånd. Den første dag brugte jeg til at se lidt alternative steder.
Jeg besøgte Tallinn Designmuseum, som er en samling af trykte tekstiler fra 1930 og frem og der er lidt møbler og brugskunst på 2. salen. Midtvejs var der en udstilling af Gudrun Sjødins Muhu kollektion fra efteråret 2013. Men underligt at tænke på at det at disse smukke mønstre allerede er forældede i tidens trend, da en ny efterårskollektion er fremme nu.
Derefter gik turen til bydelen Kalamaja. Det er et håndværkerkvarter fra 1930'erne med gamle træhuse og småindustri. Kvarteret tiltrækker nu kunstnere, arkitekter og unge familier, så huspriserne er på vej op. Der var flotte huse, som er istandsat...

og huse, som trænger til en kærlig hånd.

Gamle fabriksbygninger bliver indrettet til butiksfællesskaber. Her ses den fælles gang, og så ligger butikkerne side ved side. Retrobølgen hersker også i Tallinn.


Rotermann-kvateret ligger lige op til den gamle bydel og på vores vej til hotellet.
Det er et gammelt fabrikskompleks - en rugbrødsfabrik -  som er renoveret og nyt er bygget til.
Denne gang var der meget liv i kvarteret

 Her en kunst-workshop
 Meistrite Hoov er en hyggelig gård i den gamle bydel, og cafeen er vidt berømt for deres chokolader. Vi holder en lille pause efter byvandringen.
 Jeg måtte også ind til Naiiv igen for at se på nyhederne. Vi var flere, som gerne ville købe, men ulden er for krads efter vores standard. Mønstre og farver er flotte og klare og med rod i den estiske kulturarv.

Ved afrejse bugnede de flestes kufferter. Der var blevet handlet intenst. På vores facebookgruppe har mange lagt deres indkøb frem, og her ser I mine. Fåret er en gave fra holdet og skal efterfølgende pynte i mit værksted, når det står færdigt.
Efter 3 besøg i Estland er der ikke mange bøger, jeg ikke har bragt med hjem. Jeg har ved de tidligere besøg overvejet at købe et sjal, men har købt garn i stedet. Nu fik jeg et færdigt sjal med hjem.
Men nu er det slut med besøg lige foreløbig. Jeg føler mig beriget ved at lære denne lille nation at kende. De har så meget at byde på, og jeg kommer gerne igen på et senere tidspunkt. Strikkere er dejlige folk at rejse med.

13 kommentarer:

 1. Også junituren var fantatisk. Vi håber, der kommer flere oplevelser, jeg nævner i flæng: Skotland, Shetlandsøerne, Færøerne, Island og måske Norge. Der er masser at tage fat på, og der er sikkert mange, der gerne rejser med dig en anden gang, for det var utrolig spændende.

  SvarSlet
 2. Du kan godt arbejde videre på en Islandsk tur. Mor og jeg er selvskreven, men jeg tror også at min mand vil med.
  Tak for en skøn tur.

  SvarSlet
 3. Det ser altså spændende ud! Det er også nogle rigtigt dejlige indkøb du har gjort dig :-)

  SvarSlet
 4. Dejligt at gense mange af stederne, som vi var i juni. Kan deltagerne fra juni-turen også se jeres indkøb på Facebook

  SvarSlet
  Svar
  1. Gruppen på facebook er en lukket gruppe oprettet af en deltager.

   Slet
 5. Dejlige billeder. Deres farveglæde er livsbekræftende.
  Din kuffert var da lettere denne gang uden helt så mange bøger!!!!

  SvarSlet
 6. Tak, for endnu en spændende rundtur, Bodil - det er altid spændende at få en guidet tur omend det er herude fra skærmen :-) Helt utrolige farver og mønstre og ikke mindst herlige hjembringelser :-)

  SvarSlet
 7. Er der nogle af de spændende bøger i en lignende dansk udgave???
  Og hvor går de næste rejser så hen; det bliver da ikke så nemt at leve op til Estlands strikketraditioner!
  Og spionen er på plads kan jeg se!

  SvarSlet
 8. Nej Anne, ingen af bøgerne findes på dansk, vi er for lille et sprogområde.

  SvarSlet
 9. Tak for rundturen og de fine, inspirerende billeder.

  SvarSlet
 10. Helt utrolige farver og mønstre og ikke mindst herlige hjembringelser..

  SvarSlet
 11. Der går rygter om, at du "brygger" på en strikkerejse til Skotland - jeg er med! Måske også en ide, at samle en gruppe, der sammen rejser til strikkefestival på Færøerne - flere er interesseret. Kontakt mig gerne for navne.

  SvarSlet
 12. Er der nogle af de spændende bøger i en lignende dansk udgave??? skrotbiler

  SvarSlet