lørdag den 13. august 2011

Ja, hvad mon det betyder?

Yngstedatteren har strikket denne lille trøje til en nyfødt, og det er første gang, hun skulle i gang med montering, kanter m.v.
Hun havde imidleretid et problem mere end selve monteringen, og det var at halskanten skulle strikkes i re-triller. Hun prøvede at google - intet resultat. Smagte på ordet, kunne det være fransk re'trill..... men heller ikke her noget resultat.
Det var nærmest en skuffelse at høre moderen sige, Nå, det er da ret-riller, altså bare retmasker, som du hele tiden har strikket. Nu lød det helt uden poesi og melodi. Ret-riller.
Fremover siger vi re-triller, det lyder dejligt

7 kommentarer:

 1. Hahahahaha!
  Den har vi vist alle været igennem med et eller andet ord engang. Jeg selv har tænkt meget over det besynderlige u-danske ord be-ne-ne engang. Nu kan man jo ikke tale her, men det blev meget specielt og indviklet!
  Flot trøje.
  Staklen har jo både mor og mormor at leve op til, så det er også modigt, at hun tør gå igang, men hun slipper jo fint fra det.

  SvarSlet
 2. Åh, den var sød:-) Det er trøjen også blevet. Min datter er ordblind og byttede som lille om på bogstaverne. Derfor hedder troldmanden Gandalf hjemme hos os aldrig andet end - Granalf!

  SvarSlet
 3. Smiler meget stort :-)))
  På kanten til grinet. Nå det må vel nærmest hedde fnise ;-))
  Jeg kan nu godt forstå hende. Jeg kunne også godt have lavet den fejl/misforståelse.

  SvarSlet
 4. Ja, det er da helt umuligt at undgå at smile - nu må det jo hedder re-triller fremover :-)

  Hun kommer da godt efter det, din datter - det er en fin lille trøje :-)

  SvarSlet
 5. Så sødt - og dejlig trøje.
  Som barn badede jeg i vild-syren (altså syre modsat base). Først som teenager opdagede jeg, det hed vild-syrén (blomst) :)

  SvarSlet
 6. Fnis!

  Kom til at tænke på hvad et lille komma også kan gøre:

  "Kong Christian stod ved højen, mast". :-)

  SvarSlet
 7. Hej Bodil.
  Måtte lige trække på smilebåndet og fortælle at i min verden hedder de også re-triller, indtil min mor grinene sagde ret-riller ;o) Det er ikke sådan at være ny-begynder-strikker ;o)
  God weekend derhenne.
  Kh naboen.

  SvarSlet