søndag den 11. september 2011

2 gange workshop

I lørdags havde jeg 2 workshops i Tind med mønsterstrik a la Christel Seyfarth. Der var 18 på det første hold og 11 på eftermiddagsholdet, og det er altid en oplevelse at møde kvinder, som har lyst til strik og til at lære nyt. Først øvede vi magic loop, og ingen kendte metoden, men det gør de nu, og begejstringen var stor.

Efterhånden som min mor og jeg strikker sjaler, finder vi på forfinede metoder i forhold til Christels opskrifter, og det hjælper på arbejdsgangen og til at begynde på et sjal.

Der blev øvet koncentereret, og denne dame endte med at købe et Bonbon-sjal, så hun fik mod på det.

Mor var med til at give specialundervisning i montering, hvor vi også har en forbedret teknik i forhold til opskriften. Mor havde fået til opgave at stille med et færdigstrikket sjal,og med en spids monteret, og de andre åbne. (det var lige ved at give konen stress, hun skulle strikke 8 timer om dagen de sidste 2 dage for at nå det, og ja behøver jeg at sige, at der kunne dispenseres, men nej. En opgave er en opgave, så hellere sove dårligt. Men det blev udlignet i sommerhuset))
Kursisten har strikket et sjal, men ville gerne kunne montere perfekt, og det tror jeg, at hun kan efter denne lektion.

Som sædvanlig må jeg begynde på et nyt sjal for at kunne undervise og demonstrere, og jeg var lidt tom for ideer i ugen op til, så det blev et gengangermønster, men lidt ændring i farvevalget. Jeg kunne jo bare lade dette ligge og være min undervisningsmodel ???? måske hvis jeg ikke bliver optaget af det.

Nu skal alt jo ikke være hjemmestrikket, så jeg har flottet mig med en fantastisk trøje. Se lige, er den ikke smuk? Oleana i fineste norske kvalitet. Jeg skal på studietur til Stavanger sidst i september, og der skal jeg have den på.

Den passer til rigtig meget i min efterårsgarderobe, så det er lige før jeg glæder mig til den årstid.

12 kommentarer:

 1. det ser bare så hyggeligt ud og kursisterne har sikkert haft stor fornöjelse af dagen. og sikke en smuk tröje du har fået.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Sådan en workshop lyder da fantastisk - det kunne jeg også tænke mig en gang :-)

  SvarSlet
 3. Tak for en rigtig hyggelig og lærerig formiddag
  :-)
  Lysten til at strikke med farver og gerne mange farver er steget meget, men der er et par projekter der skal færdiggøres inden.

  Oleana er smuk.

  Majbritt

  SvarSlet
 4. Tak for en lærerig dag. Jeg strikkede et ærme str. 2 år i aftes, med magic loop. Jeg tror ikke jeg kommer til at strikke på strømpepinde igen. Et lille forslag, måske man skulle lave en kort presentation. Strikkefuglen og jeg kommenterer tit på hinandens blogge, men genkendte ikke hinanden ud fra billederne på vore blogge. God aften.

  SvarSlet
 5. Det ser absolut spændende ud - holder i andre kurser om det emne? Måske i Østjylland?

  Jeg har et Valmuesjal liggende, jeg ikke helt kan få startet på.

  SvarSlet
 6. Hej Ellen, Majbritt og alle I andre.
  Ja selvfølgelig skal vi da lave en præsentationsrunde næste gang, for de er ærgerligt først bagefter at finde ud af at der var kendte bloggere med.
  Jeg har fået en del opfordringer til at lave et lignende kursus her i Østjylland, om ikke andet kunne det blive privat i min spisestue - 13 km nordøst for
  Silkeborg. Hvis der er stemning for det kunne jeg finde en lørdag eller søndag i november. Før har jeg ikke tid.

  SvarSlet
 7. Hej Bodil.
  Jeg vil også gerne sige 1000 tak for en spændende formiddag, så skønt at få lært nogle teknikker:-)) Jeg er gået igang med Seyfarth-sjalet og har via dit tidligere indlæg fået helt styr på låsning af mønstertråden!!! Dejligt... Men Jeg skal lige høre om den 4. maske (altså lige før indtagning) skal strikkes i bundfarven eller med i mønsteret?
  Jeg synes, det lyder vældig godt med kursus i din spisestue, da jeg bor i Silkeborg - det er jeg klar på:-)
  Mvh
  Trine Kjær

  SvarSlet
 8. hej Trine
  Den. 4 maske skal strikkes i bundfaven. Det er den du senere skal tage kanten op i, så ser det bedst ud at det er bundfarven.
  Desværre var jeg alt for optaget af de mange kursister til at få tid til at tage billeder om formiddagen.

  SvarSlet
 9. Hvor ser det hyggeligt ud. Jeg kunne da rigtig godt tænke mig at få specialundervisning af mor!
  Hun lyder til at være en fantastisk kvinde.

  SvarSlet
 10. Hej Bodil
  Det ser ud til at have været en rigtig dejlig work shop - nu glæder vi os endnu mere til du kommer her også.
  Mange hilsener
  Ingrid
  Samsø

  SvarSlet
 11. Det lyder som en god, velgennemtænkt workshop - det er altid dejligt at kunne forbedre metoder og se det i anvendelse :-)

  Men nu må du vist passe lidt på din mor, hun skulle da nødig bukke under for stress!

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet