lørdag den 17. september 2011

At tage forskud på efterårets farver

På workshoppen i Tind fik jeg selv lyst til at lege med farver igen, og denne gang skal være farver, jeg normalt ikke bruger.

 I min inspirationsmappe ligger et bladmønster, og det vist nu det skal hentes frem. Jeg vil strikke i efterårets farver, og det er normalt slet ikke mine farver


At vælge farver er det mest spændende ved et nyt projekt. Hele farveudvalget ses her. Ved et nyt mønster ønsker jeg selv at styre farverne, så jeg vinder ikke nøgler op, jeg må have styr på, hvor tit og hvordan farveskiftene skal være.


Jeg kunne jo have lyst til at presse arbejdet let, inden det vises frem her på bloggen, men jeg undlader for at vise, at sådan ser mønsterstrik ud under processen. Men da garnet er uvasket, og der sidder en del spindeolie tilbage, så udvider garnet sig og kommer til at fylde mere, når det vaskes, og derved bliver arbejdet glat og pænt, som en strikket flade skal være.

Når man vælger farver, skal der være mindst en, som overrasker. Hvis man udelukkende holder sig til tone-i-tone, bliver resultatet lidt kedeligt og forudsigeligt.

Til bundfarve er det vigtigt at have rolige farver,  men også et par stykker som kan skabe liv og kraft.
Jeg strikker videre og glæder mig over farvespillet.

15 kommentarer:

 1. Det bliver rigtig flot. Farverne er næsten de samme som jeg valgte sidste lørdag. Der er lige et par projekter som skal færdiggøres, inden et sjal skal på pindene. Måske der er noget på Fanø, der frister? God Dag.

  SvarSlet
 2. det er super flot, glæder mig til at se det færdig.

  SvarSlet
 3. Jeg er slet ikke i tvivl om at det bliver endnu et meget smukt sjal fra din hånd.

  kh Jane

  SvarSlet
 4. Ummm. mums det ser rigtig dejligt ud.

  SvarSlet
 5. Sikke nogen skønne farver og jeg er sikker på at det bliver et flot sjal. Ingen tvivl om dette.

  SvarSlet
 6. Hold da op, det bli'r godt! Et rigtig smukt efterårssjal. Er vild med bladmønsteret og din farvesammensætning.

  SvarSlet
 7. Hvor ser det flot ud, og super farver du har valgt. Måske det snart er tiden til at kaste sig ud i noget mønsterstrik :-)

  SvarSlet
 8. Det ser ud til at blive endnu et smukt sjal fra din hånd:-) Dèt med farver har du ret i er utroligt spændende - både fordi vi har forskellige yndlingsfarver, men også fordi det er forskelligt, hvilke farver vi synes ser smukke ud sammen:-) Jeg sidder lige nu og vælger farver til en stribet sweater og jeg mangler netop et par usædvanlige pangfarver:-)

  SvarSlet
 9. Jeg er vild med det bladmønster og rødlige efterårsfarver er lige mig.
  Det bliver meget smukt.
  God fornøjelse i morgen.

  SvarSlet
 10. Bladmønsteret er rigtig flot og det er de mange smukke smukke farve du har valgt også. Det bliver et smukt sjal :-)

  SvarSlet
 11. Det er virkelig smukke farver, du har fat i der - efterårsfarverne er jo smukke, selvom de måske ikke lige klæder én :-)

  Endnu et smukt sjal er vist på vej :-)

  SvarSlet
 12. Smukke brændte efterårsfarver, du har valgt. Du er godt nok fantastisk til de sjaler :-)

  SvarSlet
 13. Det er et smukt, smukt mønster og ditto farver.
  Det med vask og pres er fuldstændig rigtigt - strikketøjet forandre sig drastisk, når det har været igennem den proces :o)
  mvh Mona

  SvarSlet