onsdag den 28. september 2011

Stavanger - et kort besøg

Rejsen var et studie i modtagelse og undervisning af flygtninge og indvandrere, og vi var meget imponerede over standarden og det menneskelige engagement.
Vi havde enkelte småpauser, hvor vi fik tid til at kikke lidt på byen. Men det blev kun til nogle få butiksbesøg, og det var en skam, for der var virkelig meget at se på. Norge er et velstandssamfund - en olieproducerende nation med en meget lille arbejdsløshed, og det kunne ses i vareudvalget. Hvor var der meget spændende tøj og sko, og det i en by med 120.000 indbyggere.
Vi gik forbi en strikkebutik, og der måtte jeg ind. Senere fandt jeg ud af, at der var flere i byen, men der var ikke tid til at besøge dem. Så I må nøjes med billeder fra den første den bedste.
Cupcakes bølgen er også rullet ind over Norge.

Ligeledes strikkede og hæklede boligtekstiler. Den store pude er strikket i noget kraftigt snorelignende garn.

En norsk julekalender må naturligvis indeholde de traditionsrige norske mønstre strikket ind i små vanter.

På torvet ved domkirken var der en bod med huer og vanter, og en af deltagerne prøver en hue, men koldt var det nu ikke, så jeg tror ikke, det endte med et køb. Vi blev dog ikke snydt for det, som Stavanger er mest kendt for - evindeligt regnvejr. Den første formiddag regnede det i stænger, og selv paraplyer og regntøj kunne ikke holde os tørre. Næste dag skinnede solen heldigvis.

Om aftenen studerede jeg en turistbrochure og så, at der var en Oleana-butik i byen. En hel butik med de lækre sager, den måtte jeg besøge. Så næste dag i pausen smuttede jeg ned i Kirkegade for at besøge butikken og fik en snak med indehaveren ( jeg havde naturligvis min egen nyerhvervelse på)

Der var hele reoler med trøjer i hver sin farveskala, og her den blå. Jeg havde lyst til at tage samtlige trøjer ud for at studere mønster og farvesammensætning, men jeg havde kun 10 minutter, så det blev kun til et par få. Det er Solveig Hisdal, der er designer på Oleana.


Men der var meget mere end bluser og trøjer. De har også nederdele, tørklæder, smykker, overdele, og det var så smukt alt sammen.Et meget farverigt strøg med en bogcafé


Et vue fra en af strøggaderne, og det ser unægteligt anderledes ud end i en af vor større byer. Jo, jeg vil gerne tilbage til Stavanger og have tid til nærtstudie af byen og området.
Norge er et fantastisk smukt land med en yderst venlig befolkning.

5 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn tur, og sikke noget lækkert tøj.

  SvarSlet
 2. Hold da op en lækker butik! Man kan jo slet ikke vælge...

  SvarSlet
 3. Lækre butikker! Er vild med den julekalender :)
  Stavanger er vist i øvrigt Norges rigeste by (tak, Statoil) og derfor exceptionel mht. butikker og andre dyre ting. Måske man skulle tage med næste gang manden skal derop med arbejdet...

  SvarSlet
 4. Jeg har selv akkurat besøkt Stavanger, (på onsdag), og slås av hvor flott byen er hver gang jeg er innom. Dessverre har det aldri vært lagt inn tid til shopping og garnjakt. Forstår at jeg må være mer strategisk med flytider ved neste besøk, for alle garnbutikkene har gått meg fullstendig hus forbi.

  SvarSlet
 5. Hvor hyggeligt med et gensyn med Stavanger. Jeg var der selv på studietur med min arbejdsplads for nogle år siden - vi besøgte PP-Tjenesten, og så også lidt skoler. Og naturligvis også den yderst charmerende og hyggelige by. Men desværre blev det ikke til megen shopping.
  Sikke nogle flotte Oleana ting.
  Det er ikke et design jeg indtil nu har været opmærksom på - men det skal jeg da lige have studeret nærmere.
  tak for inspirationen .
  mvh Mona
  dqpage.blogspot.com

  SvarSlet