torsdag den 22. september 2011

Farvning med svampe

Silkeborg museum er der en efterårsudstilling om farvning af uld og silke med svampe ved Kirsten Kielmann, udstillingen vises til og med uge 42. 
Det er en lille, men meget indbydende og dejlig udstilling. Man får lyst til at finde kurven og gå en tur i skoven for at samle svampe.

Der er en beskrivelse af hvilke svampe der er brugt, men jeg har ikke spor forstand på svampe, så det sagde mig ikke noget om, hvor nemme de er at finde.

I de gyldne farver

og her de brunlige, grålige, violette....

Farvning på silkegarner, så smukt, så smukt, og så stod der at vi ikke måtte røre...... uha det var svært.
Jeg tror at det kunne blive et kommende projekt for mig. Her kan man forbinde tekstile interesser med gåture og motion, det må være sagen.

6 kommentarer:

 1. Den udstilling må jeg hellere komme af sted til i efterårsferien. Birthe P er fantastisk dygtig til at svampefarve så det er muligt at få mange gode fif lige henne om hjørnet, hvis du gerne vil kunne lidt selv ;0).

  SvarSlet
 2. Jeg plukker svampe og ærgrer mig tit over alle dem, jeg ikke kan komme i kurven, fordi de ikke kan spises - så det var måske en ide at sætte sig ind i hvilke der kan bruges til farvning.
  Det er meget, meget smukt garn, der er udstillet :-)

  SvarSlet
 3. Den udstilling fascinerede også mig meget. Jeg har købt kompendiet, og jeg har altid haft det ligesom Lene med alle de flotte, men giftige netbladhatte og flotte pigsvampe og mange af de andre ikke-spiselige svampe, jeg kan se af kompendiet, der kan bruges til farvning.
  Og det allerbedste er, at der ikke skal bruges så mange giftige kemikalier til det.
  Vi må ha et kursus i det. Hvad med Fiberfesten?

  SvarSlet
 4. Plantefarvning er sjovt. Jeg er en af dem, der har lært at spinde og plantefarve i 70,erne og jeg husker at de farver, garnet fik var helt unikke og meget smukke.

  SvarSlet
 5. Oi, her hadde det vært vanskelig å la garnet ligge i kurven. For noen fantastiske farger som naturen klarer å produsere!

  SvarSlet
 6. Jeg var og se udstillingen i sidste uge, og jeg er helt enig i dine betragtninger. Det er en meget smuk udstilling med noget helt fantastisk garn. Jeg gik straks hjem og satte garnet over, da jeg er så heldig at have fundet flere af de svampe, som var brugt til udstillingen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg farver med sådanne ting. Men kig forbi på min blog www.garnoggammelt.blogspot.com - der skriver jeg mere om det med farvning.

  /Louise

  SvarSlet